Hålogaland lagmannsrett – Sak etter straffeloven §299 – Rettssted Bodø

17-18. august 2022 er advokat Christian Wulff Hansen i Hålogaland tingrett i sak etter straffeloven § 299. Saken går over 3 dager i lokalene til lagmannsretten i Bodø.

§ 299.Voldtekt av barn under 14 år

Med fengsel inntil 10 år straffes den som

a.har seksuell omgang med barn under 14 år,
b.får et barn under 14 år til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv, eller
c.foretar kvalifisert seksuell handling med barn under 14 år.

Rettsprosessen vil være krevende for både fornærmede og tiltalte. Det er viktig at rettssaken gjennomføres på en ordentlig måte, slik at alle involverte blir ivaretatt på en forsvarlig måte.

I saker som dette vil en bistandsadvokat kunne være til stor hjelp for fornærmede. Bistandsadvokaten vil kunne bistå fornærmede gjennom hele rettsprosessen, gi informasjon og råd om rettigheter og muligheter, og hjelpe til med å ivareta fornærmedes interesser.

Bistandsadvokaten vil også kunne bistå pårørende og vitner, og sørge for at alle involverte blir ivaretatt på best mulig måte. Det er viktig at rettsprosessen gjennomføres på en god måte, slik at alle involverte får den hjelpen de trenger.

Det er viktig å understreke at voldtekt av barn er en svært alvorlig forbrytelse, og det er viktig at rettssystemet tar slike saker på alvor. Det er også viktig å ha respekt for alle involverte i saken, og sørge for at de blir ivaretatt på en forsvarlig måte gjennom hele rettsprosessen.